Известие

Collapse
No announcement yet.

Краят на една мъчителна jts сага...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Краят на една мъчителна jts сага...

Здравейте колеги. Както с повечето от вас, така и при мен са се обособили някакви мозъчни отклонения относно белисимата и нейното здравословно състояние.
    Проблемите започнаха към края на лятото - адски звук на чукане метал в метал под капака. Неспирни консултации с хирурзи, кардиолози, свещеници, гробари, тъпанари... Но уви, продължаваше си развитието на тумора, пък даже се увеличаваше.
    Наложиха се няколко операции, а именно :
    1. Заварка на капака на клапаните и смяна на гарнитурата му.
    2. Смяна фложки(вложки ) се тая как се казва...
    Извод: Пиенето на масло беше спряно. Обаче, беше установено,че разпределителните валове са заминали изцяло(това и обяснява защо вървеше като скопен ТС , без да обиждам колегите ) и металния звук тогава се появи.
    3. Дебнене в интернет пространството за читави валченцан-цан-ца.... Издебнах едни в гръб и за скромната сума от 250 Ойро станах горд собственик на чисто нови валчета барабар с вариатор и зъбните колела ( пък после се оказали Colombo & Briani ако това говори на някого нещо
    4. Заветния момента за операцията настъпи и... Пък и без това беше изкормена и разпоредих, и ремъчетата и ролките да заминат по каналния ред.
    5. Зацепена перфектно, чисто нови валчета, ремъци, ролки, 10w60 Селения рейсинг, филтърче....но уви, реве на метал в метал.
    6. Сваляне картер и установяване де е разковничето - превъртял биелен лагер
    7. Замерване с микрометър (всичко перфектно за всеобщо удивление), смяна и още едно маслено филтър.
    8. Хайде да метнем и едни накладки,че да може да спира. Преди като не вървеше не й трябваше да спира, но сега....
    Заключение

П.П. Ще кача снимки в скоро време на старите валове да се види за какво точно става въпрос и на лагерите(като бакър беше станал единия, то и само той беше сдал багажа)
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS Дъ Блек Багер
    Lancia Prisma 1.6 I.E. Пепа Проклетата

Браво за мерака и за упоритостта ,напук на всички дет викат "фърляйте ги тия JTS-и " .
    А за марката на валчетата...... ударил си шестица
    Last edited by don_pepone; d.m.y г., 23:52.
    EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
    EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
    NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Ей това е рецептата.Като не те слуша главата ставаш Алфист.Сега кефа е голям.
      CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
      Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Евала колега за ентусиазма и нервите,браво.Имам едно питане,тези валове като се оказаха Коломбо,би трябвало да са спортни,вие как ги зацепихте ??????
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Типичен туинспарк, оставал без масло или с несменяно такова, все едно чета моите си истории. 3-ти лагер ли превъртя, не мога да се сетя ама май в повечето случаи той превърта? По пътя на логиката по другите карантии няма ли поражения?
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Ся да ти обеснявам ли кога и къде тряа да почерпиш.
            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Ами не знам колега как е зацепена. Продавача поддържаше постоянна връзка с мен и искаше да го уверя,че всичко с монтажа е минало безпроблемно. Беше минал вече срока, в който можех да го задължа да му ги върна и да си получа парите обратно. Пък той ме уверяваше,че и при най-малкото недоволство или проблем, ще ми върне парите( все пак, Дойчовци).
              Ще снимам старите след час - два и катеря фотос

Comment

Ама чеки са, случайно ли се оказа без ти да знаеш, че са Коломбо & Дъ бед бойс тия валове или просто чувството ти за хумор не е за всеки..?

Comment

Казвам какво ми каза продавача.

Comment

Първоначално публикувано от Spox Покажи съобщение
                    Казвам какво ми каза продавача.

Ми ти май ми каза че валовете са сток като ти зацепвахме колата и като ти ги сменяхме. Петите си паснаха перфектно затова че не се надявай да са спортни
                    Пали ли колата след като сменихте лагерите и кара ли я?
                    sigpic
                    Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                    Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Супер е вече. Просто финансите почнаха да свършват и за това отложих допълнителното ровене в двигателя. Пък за валовете не знам каква е разликата, само знам че са втора ръка и не ми одраха кожата.
                      Просто извода колеги е, че ви трябва адски дълбок джоб за това нещо наречено jts.

---------- Post added at 20:16 ---------- Previous post was at 20:14 ----------

А колеги, относно Иво и неговото професионално отношение -

Comment

Браво, Евалла, машалла и т.н. Много се радвам за твоите успехи и че не си я загърбил тая кола. Сега кефа е голям и върви като разпрана, нали? Не си ще гумите...
                        Поясни ми това изречение -Цитат:
                        "2. Смяна фложки(вложки ) се тая как се казва..."
                        Какво имаш предвид - смяна на гумички на клапаните ли?
                        Ако искаш на лични.
                        Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
                        Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
                        Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

Първоначално публикувано от angelovi69 Покажи съобщение
                          Браво, Евалла, машалла и т.н. Много се радвам за твоите успехи и че не си я загърбил тая кола. Сега кефа е голям и върви като разпрана, нали? Не си ще гумите...
                          Поясни ми това изречение -Цитат:
                          "2. Смяна фложки(вложки ) се тая как се казва..."
                          Какво имаш предвид - смяна на гумички на клапаните ли?
                          Ако искаш на лични.
                          Под неговото изрещение предложи други варианти за фложки по мотора и той ще ти каже правилния отговор
                          sigpic

Comment

pininfarina, не искам да гадая, пък и не исках да мацам темата на колегата, затова предложих на лични да ми отговори, кои вложки има предвид. Имоята посръбва масло, затова се интересувам. Поздрави за теб и автора!
                            Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
                            Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
                            Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

Първоначално публикувано от angelovi69 Покажи съобщение
                              pininfarina, не искам да гадая, пък и не исках да мацам темата на колегата, затова предложих на лични да ми отговори, кои вложки има предвид. Имоята посръбва масло, затова се интересувам. Поздрави за теб и автора!
                              Е и аз това исках да напиша де. Това определение за ДВГ се използва само за едно нещо
                              sigpic

Comment

Working...
                              X